Κεντρική Σελίδα arrow Τα Nέα μας arrow ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ arrow Δελτίο Τύπου - Θεατρικές Παραστάσεις 6-7/2/2016
Acropolis
Κεντρική Σελίδα
Ο Όμιλός μας
Τα Nέα μας
Οι Eκδόσεις μας
Επικοινωνία
Χρήσιμες Συνδέσεις
ΧΟΡΗΓΟΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ


Άδεια Creative Commons
Εκτός αν άλλως ορίζεται ειδικά, όλα τα έργα που περιέχονται στον δικτυακό τόπο είναι αδειοδοτημένα με Creative Commons BY-NC v3 GR
Δελτίο Τύπου - Θεατρικές Παραστάσεις 6-7/2/2016
Τρίτη, 09/02/2016
Για να κατεβάσετε το δελτίο τύπου στον υπολογιστή σας, κάνετε κλικ εδώ.

Μαρούσι, 08/02/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η θεατρική περίοδος του Ομίλου UNESCO Αμαρουσίου ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για το έτος 2016. Το Σάββατο και την Κυριακή 6 και 7 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό θέατρο Πεύκης με τη συνδιοργάνωση του Π.Ε.Α.Π. Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης δύο παραστάσεις του θεατρικού έργου «Περιμένοντας τη βροχή», που έγραψε η Μαρία Ζούλια, βασιζόμενη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του συγγραφέα Μπάμπη Τσικληρόπουλου.

Το «Περιμένοντας τη βροχή» είναι μία αλλιώτικη θεατρική παράσταση με θέμα τον άνθρωπο και την ιδιαίτερη σχέση του με το νερό. Το νερό είναι ζωή. Είναι το πολυτιμότερο αγαθό στη γη. Αποτελεί σημείο αναφοράς για τον άνθρωπο και βέβαια για την ίδια τη φύση. Η βροχή είναι ο σημαντικότερος δότης αυτού του υπέρτατου αγαθού: Μια πόλη, μία χώρα, ένας τόπος χωρίς βροχή και νερό είναι ένας εν δυνάμει νεκρός τόπος. Αυτός είναι ο λόγος, που το νερό έχει γίνει το επίκεντρο σ’ όλες τις πρωτοβουλίες της UNESCO εδώ και 50 χρόνια. Η UNESCO έχει δεσμευτεί για την υλοποίηση μίας διεθνούς ατζέντας σε σχέση με τις πολιτικές, που αφορούν στη διαχείριση των υδάτων παγκοσμίως.

Η επιτυχία και των δύο παραστάσεων σηματοδοτήθηκε από τα παρατεταμένα χειροκροτήματα του κατάμεστου Δημοτικού θεάτρου Πεύκης. Το κοινό γέμισε το θέατρο και συνάμα το Σαββατοκύριακό του με εικόνες, συναισθήματα και προβληματισμούς γύρω από το ζήτημα της έλλειψης του νερού και τις συνέπειες, που μπορεί αυτό να έχει στις ανθρώπινες σχέσεις. Ήταν μόνον η αρχή μιας θεατρικά πλούσιας και δημιουργικής χρονιάς, που η UNESCO Αμαρουσίου και το Θεατρικό εργαστήρι «ΘΕΣΠΙΣ» θα συνεχίσουν να προσφέρουν στο κοινό με άλλα επιτυχημένα έργα και παραστάσεις.Η Πρόεδρος του Ομίλου Unesco Αμαρουσίου Ιωάννα Παπανικολάου - Πουσπουρίκα,
η Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου για τα Δικαιώματα της γυναίκας Ειρήνη Φερέτη
και ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος


Η Πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Αμαρουσίου και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO Ιωάννα Παπανικολάου - Πουσπουρίκα στην ομιλία της εκτός από το αφιέρωμα, που έκανε στη ζωή και το έργο του συγγραφέα Μπάμπη Τσικληρόπουλου, τόνισε τη σημαντικότητα της συνεργασίας, που αναπτύσσεται με την Πρόεδρο Μαρίνα Πατούλη - Σταυράκη και το Δ.Σ. του ΠΕ.Α.Π. Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης στον τομέα του Πολιτισμού.

Πριν την έναρξη της παράστασης χαιρετισμό απηύθυναν:

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης - Πεύκης Αναστάσιος ΜαυρίδηςΟ Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος ΠατούληςΗ Πρόεδρος του ΠΕ.Α.Π. Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης Μαρίνα Πατούλη - ΣταυράκηΗ Πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Αμαρουσίου και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO Ιωάννα Παπανικολάου - ΠουσπουρίκαΤις παραστάσεις μας τίμησαν επίσης με την παρουσία τους:

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος,

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών & Περιβάλλοντος Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης Ευάγγελος Παπανικολάου,

Ο Αντιπρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. ΠΕ.Α.Π. Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης Γιώργος Καρίμπας,

Ο π. Βουλευτής και π. Υπουργός Νίκος Φαρμάκης,

Η Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου για τα Δικαιώματα της γυναίκας Ειρήνη Φερέτη,

Ο Παναγιώτης Καρακούλης, συγγραφέας του έργου "Η πυλωτή των θαυμάτων", που θα παρουσιαστεί από το θεατρικό εργαστήρι «ΘΕΣΠΙΣ».

Επίσης, το παρόν έδωσαν εκλεκτοί δημότες των ανωτέρω Δήμων, καθώς και όμορων και άλλων Δήμων της Αττικής, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, τα μέλη του Δ.Σ. της UNESCO Αμαρουσίου και μέλη του Ομίλου.

Σημαντική ήταν η βοήθεια της Βασιλείας Αθανασιάδου, υπεύθυνης των εκδηλώσεων του Ομίλου UNESCO Αμαρουσίου. Στην άρτια οργάνωση και παρουσίαση της εκδήλωσης, καθώς και στη διανομή του έντυπου υλικού του Ομίλου σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι εθελοντές μας, που εργάστηκαν όπως πάντα εντατικά και μεθοδικά.< Προηγ.   Επόμ. >
© 2004-2018 Όμιλος UNESCO Δήμου Αμαρουσίου Περιφέρειας Αττικής