Κεντρική Σελίδα arrow Τα Nέα μας arrow ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ arrow 27 Σεπτεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού
Acropolis
Κεντρική Σελίδα
Ο Όμιλός μας
Τα Nέα μας
Οι Eκδόσεις μας
Επικοινωνία
Χρήσιμες Συνδέσεις
ΧΟΡΗΓΟΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ


Άδεια Creative Commons
Εκτός αν άλλως ορίζεται ειδικά, όλα τα έργα που περιέχονται στον δικτυακό τόπο είναι αδειοδοτημένα με Creative Commons BY-NC v3 GR
27 Σεπτεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού
Τετάρτη, 27/09/2017

Για να κατεβάσετε το αρχείο στον υπολογιστή σας κάνετε κλικ εδώ.


27 Σεπτεμβρίου 2017 - Παγκόσμια Ημέρα ΤουρισμούΗ 70η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ανακήρυξε το 2017 ως Διεθνές Έτος Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης, υπενθυμίζοντας τη δυναμική του τουρισμού στην εποχή μας.
Η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη είναι κλειδί στην προώθηση της Διεθνούς Ατζέντας.
του προγράμματος του Ο.Η.Ε.“Αειφόρος Ανάπτυξη 2030” και συγκεκριμένα στους τομείς, που αφορούν στην επίτευξη των 17 στόχων Αειφόρου Ανάπτυξης, που έχουν θέσει τα Ηνωμένα Έθνη μέχρι το έτος αυτό.Επιπλέον -και σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών- το 2017, ως Διεθνές Έτος Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης, θα προωθήσει το ρόλο του τουρισμού σε πέντε βασικούς τομείς:

1.στη βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς οικονομική ανάπτυξη
2.στην κοινωνική ένταξη, στην προσφορά εργασίας και στη μείωση της φτώχειας
3.στην αποδοτικότητα των πόρων, στην προστασία του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή
4.στις πολιτιστικές αξίες, την πολυμορφία και την πολιτιστική κληρονομιά
5.στην αμοιβαία κατανόηση, την ειρήνη και την ασφάλεια.

Εάν ο τουρισμός μπορεί να γίνει ένας από τους μοχλούς για την ευημερία των ανθρώπων και του πλανήτη πρέπει να ιδωθεί ως μία μεγάλη ευκαιρία και όχι ως ένα πρόβλημα. Γιατί η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη είναι μια μοναδική ευκαιρία για τον ίδιο τον τουρισμό στο να υποστηρίξει κυρίως τους τρεις πυλώνες βιωσιμότητας σε παγκόσμιο επίπεδο: την οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον. Ο τουρισμός συμβάλλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην προώθηση του εμπορίου. Αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση στην πολιτιστική μας ανάπτυξη και επικοινωνία. Μέσω αυτού ο επισκέπτης μιας χώρας έρχεται πιο κοντά στην κουλτούρα, την νοοτροπία και τις ιδέες της χώρας, που επισκέπτεται. Η διαφύλαξη και η προώθηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς μπορεί να βοηθηθεί μέσω της ανάπτυξης του βιώσιμου τουρισμού και της υποστήριξης σχετικών πολιτικών.Μια Χώρα αποτελεί τμήμα της παγκόσμιας κοινότητας. Όλοι μας γινόμαστε ένα με τη χώρα με την οποία επικοινωνούμε, πατάμε τα εδάφη της, προσπαθούμε να μιλήσουμε τη γλώσσα της και τελικά να ενσωματωθούμε σ’ αυτή. Ο τουρισμός μπορεί να παράγει ετήσιες πωλήσεις ύψους περίπου 1,26 δισεκατομμυρίων δολαρίων και να απασχολεί τα κράτη, τις οικονομίες, τις πολυεθνικές εταιρείες. Μα το θέμα δεν είναι μόνο οικονομικό. Ο τουρισμός καθιστά γνωστά τα ήθη και τα έθιμα, την ιστορία ενός τόπου, την βιοποικιλότητά του, αποτελεί πρόκληση και πρόσκληση ταυτόχρονα.Εμείς στην UNESCO Αμαρουσίου μέσω των προγραμμάτων μας υποστηρίζουμε τη διαφύλαξη και την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, της ιστορίας, της βιοποικιλότητας και γενικότερα της ομορφιάς, που περιέχεται στη διαφορετικότητα των λαών και των τόπων τους.Γιατί η αναγνώριση της σημασίας του διεθνούς τουρισμού οδηγεί στην κατανόηση των διαφορετικών πολιτισμών πάνω στη γη. Είναι το βήμα προς τη συνειδητοποίηση μιας παγκόσμιας και ιδιαίτερα πλουραλιστικής κληρονομιάς. Αποτελεί την πιο δημιουργική δύναμη για την ενίσχυση της παγκόσμιας ειρήνης.

Ιωάννα Παπανικολάου – Πουσπουρίκα
Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Αμαρουσίου< Προηγ.   Επόμ. >
© 2004-2018 Όμιλος UNESCO Δήμου Αμαρουσίου Περιφέρειας Αττικής