Κεντρική Σελίδα arrow Τα Nέα μας arrow ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ arrow ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - «ΠΝΕΥΜΑ ΑΥΤΟΡΡΥΤΟ»
Acropolis
Κεντρική Σελίδα
Ο Όμιλός μας
Τα Nέα μας
Οι Eκδόσεις μας
Επικοινωνία
Χρήσιμες Συνδέσεις
ΧΟΡΗΓΟΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ


Άδεια Creative Commons
Εκτός αν άλλως ορίζεται ειδικά, όλα τα έργα που περιέχονται στον δικτυακό τόπο είναι αδειοδοτημένα με Creative Commons BY-NC v3 GR
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - «ΠΝΕΥΜΑ ΑΥΤΟΡΡΥΤΟ»
Πέμπτη, 07/12/2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΠΝΕΥΜΑ ΑΥΤΟΡΡΥΤΟ»
Ο Όμιλος για την UNESCO Δήμου Αμαρουσίου Περιφέρειας Αττικής και το Κέντρο Ευρωπαϊκών Εκδόσεων Χάρη Πάτση παρουσίασαν την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 στις 11:30 π.μ το φιλοσοφικό έργο του ποιητή, στοχαστή και συγγραφέα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΕΩΡΓΑΤΟΥ, με τίτλο «ΠΝΕΥΜΑ ΑΥΤΟΡΡΥΤΟ». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, Ακαδημίας και Γενναδίου 8, Αθήνα.

Στην εκδήλωση-(η οποία πλαισιώθηκε από την παρουσία πλήθους κόσμου)- απηύθυνε χαιρετισμό η κ. Ιωάννα Παπανικολάου- Πουσπουρίκα, Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Δήμου Αμαρουσίου Περιφέρειας Αττικής και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων & Κέντρων UNESCO.Η Πρόεδρος του Ομίλου τόνισε, πως ο συγγραφέας δεν επιλέγει το ρόλο του θεατή στο συγκεκριμένο του έργο, αλλά του συμμετέχοντα στα γεγονότα, ενώ κατέληξε πως ορίζουσα σ’ όλα τα έργα του ποιητή Γεωργάτου είναι η Αγάπη, η Αισιοδοξία και το Φως, που πηγάζει από αυτή.

Για το βιβλίο μίλησαν επίσης οι: Κώστας Καρούσος, Πρόεδρος ΕΕΛ, Λογοτέχνης-Δοκιμιογράφος-Εικαστικός και Σοφία Μωραΐτη, Αριστούχος Δρ. Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ, Καθηγήτρια Δ.Ξ.Γ. ΕΚΠΑ, Συγγραφέας, Μεταφράστρια, οι οποίοι με τη σειρά τους εξήραν τις αρετές του έργου του ποιητή Γεωργάτου, τονίζοντας ο καθένας από τη δική του σκοπιά τα σημεία, που διέκριναν στο σύνολο του έργου του. Ο Γαβρίλης Ιστικόπουλος ως Ποιητής - Στοχαστής έδωσε για ακόμα μία φορά το δικό του ξεχωριστό και ιδιαίτερο τόνο στην εκδήλωση με τις οξυδερκείς και πετυχημένες παρεμβάσεις του. Η Γεωργία Παπαευθυμίου, Δικηγόρος Αθηνών διάβασε κείμενα μέσα από το έργο του συγγραφέα, ενώ η μεγάλη έκπληξη της εκδήλωσης ήταν η παρουσία δύο νέων καλλιτεχνών της Louisa Eldivina (Διεθνούς φήμης Σοπράνο και συνθέτριας) και του Θοδωρή Φοινίδη (Συνθέτη-μουσικού), οι οποίοι ερμηνεύοντας έργα μεγάλων Ελλήνων συνθετών συνόδεψαν μυσταγωγικά ένα ούτως ή άλλως ξεχωριστό πολιτιστικό- πνευματικό Αθηναϊκό πρωινό.

Ο Όμιλος UNESCO Αμαρουσίου ευχαριστεί θερμά για ακόμη μία φορά όλους τους επίσημους και μη προσκεκλημένους, που τίμησαν την εκδήλωση και όλους εκείνους, που υποστηρίζουν τις ενέργειες αυτές, πιστεύοντας σε ιδανικά και στον κόσμο όπου η αξία της ποίησης, της μόρφωσης γενικότερα, θα αποτελεί παρακαταθήκη μιας πολιτιστικής και πνευματικής κληρονομιάς, που τον αντίκτυπό της θα τον νιώθουμε για πολλά χρόνια στο μέλλον.

< Προηγ.   Επόμ. >
© 2004-2018 Όμιλος UNESCO Δήμου Αμαρουσίου Περιφέρειας Αττικής