Κεντρική Σελίδα arrow Τα Nέα μας arrow ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ arrow Απολογισμός Δράσεων 2017
Acropolis
Κεντρική Σελίδα
Ο Όμιλός μας
Τα Nέα μας
Οι Eκδόσεις μας
Επικοινωνία
Χρήσιμες Συνδέσεις
ΧΟΡΗΓΟΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ


¶δεια Creative Commons
Εκτός αν άλλως ορίζεται ειδικά, όλα τα έργα που περιέχονται στον δικτυακό τόπο είναι αδειοδοτημένα με Creative Commons BY-NC v3 GR
Απολογισμός Δράσεων 2017
Παρασκευή, 29/12/2017
Για να κατεβάσετε την κάρτα στον υπολογιστή σας, κάνετε κλικ εδώ.

Απολογισμός Δράσεων 2017

ΔΡΑΣΕΙΣ - Έτος 2017
Ιανουάριος 2017

 Και αυτό το έτος ξεκίνησε με την υλοποίηση του πολύ πετυχημένου κύκλου σεμιναρίων, που οργανώνει κάθε χρόνο ο Όμιλος για την UNESCO Αμαρουσίου, με άξονα τη συνεχή επιμόρφωση των ατόμων για την επίτευξη των καλύτερων σχέσεων μεταξύ τους. Συγκεκριμένα, στις 16 Ιανουαρίου του 2017 ο Όμιλός μας διοργάνωσε σεμινάριο με θέμα: «Προσαρμογή σε νέες καταστάσεις. Η διαχείριση της απώλειας». Στο σεμινάριο αυτό αναλύθηκαν διεξοδικά θέματα, όπως η προσαρμογή στις νέες καταστάσεις, η διεργασία και τα στάδια του πένθους, η πορεία προς την αποκατάσταση και η αποδοχή της νέας πραγματικότητας.

Φεβρουάριος 2017

 Στις 20 Φεβρουαρίου του 2017 διοργανώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο με θέμα: «Ανάκαμψη και Θετική προσαρμογή. Πώς να χτίσουμε έναν Ψυχικά Ανθεκτικό εαυτό», το οποίο σε συνέχεια με το προηγούμενο σεμινάριο για τη διαχείριση της απώλειας, εστίασε στη θετική προσαρμογή, την ανάπτυξη, που ακολουθεί μια δύσκολη περίοδο και τους παράγοντες, που μας κάνουν πιο ανθεκτικούς σε ψυχοκοινωνικά αντίξοες συνθήκες.

Μάρτιος 2017

 Σε κάθε δημοκρατική κοινωνία, ιδιαίτερα σήμερα που οι κοινωνίες αποτελούνται από άτομα με διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο, είναι απαραίτητο να προωθείται ο διαπολιτισμικός διάλογος, ο οποίος αφορά τη συνάντηση της κουλτούρας του καθενός με την κουλτούρα του διπλανού του, που εξ ορισμού είναι ανομοιογενείς. Για το λόγο αυτό και συναισθανόμενοι τις ανάγκες που ανέκυψαν στη χώρα μας την τελευταία 3ετία ο Όμιλός μας διοργάνωσε διάλεξη με θέμα: «Ο Διαπολιτισμικός διάλογος και η σημασία του στη σημερινή εποχή», διάρκειας δύο ωρών, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 13/03/2017. Η διάλεξη περιελάμβανε ανάλυση της έννοιας του διαπολιτισμικού διαλόγου, αναφορά στη διαπολιτισμική εκπαίδευση, επίσης στο ρόλο της UNESCO και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Έγινε επιπλέον προσέγγιση των εννοιών του πολιτισμού, της πολιτισμικότητας και της πολιτιστικής δραστηριότητας. Τέλος αναλύθηκε η πολιτισμική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως πεδίο εφαρμογής πολιτικών και συνεργασίας, για τη διασφάλιση κατανόησης και σεβασμού της πολιτιστικής της πολυμορφίας, καθώς επίσης και η στρατηγική της Ελλάδας στο πλαίσιο του διαπολιτισμικού διαλόγου. Βασική Ομιλήτρια του σεμιναρίου ήταν η κυρία Υβόνη Σικαλά – Γραμματικού, Εκπαιδευτικός, Πολιτική Επιστήμονας, MSc Πολιτιστικής Πολιτικής.

 Στις 19/03/2017 η UNESCO Αμαρουσίου διοργάνωσε επίσκεψη και συμμετοχή σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Ψηφιακό Μουσείο της Ακαδημίας Πλάτωνος, διάρκειας μιάμισης ώρας, στο χώρο του Μουσείου, Μοναστηρίου και Κρέοντος. Η παρουσίαση στόχευε, πέρα από την ανάδειξη της περιοχής και του πλατωνισμού, στη δημιουργία ερεθισμάτων για συζήτηση εντός και εκτός του χώρου. Οι παρουσιάσεις ήταν δίγλωσσες.

 Ο Όμιλος για την UNESCO Αμαρουσίου στήριξε δύο πολύ σπουδαίες εκδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν στο 3ο Δημοτικό σχολείο Πεύκης, καθώς και στο 16ο Δημοτικό σχολείο Αμαρουσίου. Η εθελοντική σχολική δράση «Ο μικρός τουρίστας - Μια βαλίτσα ταξιδεύει» αποτελεί ένα ειδικά σχεδιασμένο καινοτόμο πρόγραμμα, το οποίο υλοποιήθηκε τόσο εντός όσο και εκτός των σχολικών αιθουσών. Στις 28 και 30 Μαρτίου 2017 στο 3ο Δημοτικό σχολείο Πεύκης και στο 16ο Δημοτικό σχολείο Αμαρουσίου αντίστοιχα οι εθελόντριες του προγράμματος Ελευθερία και Ευαγγελία Γκρίμπα υπό την αιγίδα της UNESCO Αμαρουσίου δημιούργησαν ένα ιδιότυπο εργαστήρι “αφύπνισης της τουριστικής μας συνείδησης”.

Απρίλιος 2017

 Στις 24/04/2017 στο Μουσείο της Ακρόπολης ο Όμιλος για την UNESCO Αμαρουσίου απέδειξε πως βρίσκεται κοντά στις μεγάλες εκδηλώσεις και τα σημαντικά προγράμματα του τόπου μας. Τίμησε δια της κυρίας Ιωάννας Παπανικολάου – Πουσπουρίκα, Προέδρου του Ομίλου, την παρουσίαση της ελληνικής έκδοσης του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο: «Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία» (speak truth to power). Το εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία» (speak truth to power), τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκοπίου Παυλόπουλου και υλοποιείται σε συνεργασία του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» με το Κέντρο «Robert F. Kennedy Human Rights». Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία» βασίζεται στο βιβλίο με τίτλο «Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία: Υπερασπιστές των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που αλλάζουν τον Κόσμο μας» και το έχει γράψει η συγγραφέας Κerry Kennedy, κόρη του Robert F. Kennedy.

 Ο Όμιλος για την UNESCO Δήμου Αμαρουσίου Περιφέρειας Αττικής στο πλαίσιο της συνεργασίας του με εκπαιδευτικά ιδρύματα είχε προκηρύξει το 2016 Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό για νέους με τίτλο «Στηρίζουμε τον Εθελοντισμό». Ο διαγωνισμός Ποίησης εντάσσετο στην ευρύτερη προσπάθεια του Ομίλου για την UNESCO Αμαρουσίου, για ευαισθητοποίηση των νέων σχετικά με τον εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά. Η 20η Απριλίου 2017 ήταν η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των ποιημάτων των νέων, που συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό του Ομίλου μας.

Μάιος 2017

 Στις 03/05/2017 πραγματοποιήθηκε νέο σεμινάριο συμβουλευτικής με τίτλο «Αδέρφια: η πορεία μιας σχέσης ζωής», Τα θέματα, που συζητήθηκαν στο σεμινάριο, αφορούσαν: την εγγύτητα και τις συγκρούσεις στην παιδική ηλικία, την ζήλια μεταξύ των αδερφών και το ρόλο των γονέων, τις αδερφικές σχέσεις σε μια οικογένεια σε κρίση και τις αδερφικές σχέσεις στην ενήλικη ζωή. Εισηγήτρια ήταν η Ιφιγένεια Σωτηροπούλου.

 Στις 12/05/2017 ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία το πρόγραμμα “Πιστεύουμε στον εθελοντισμό, το οποίο υλοποίησαν από κοινού το 3ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης καιο Όμιλος για την UNESCO Δήμου Αμαρουσίου Περιφέρειας Αττικής. Στην εκδήλωση αυτή ο Όμιλος για την UNESCO Δήμου Αμαρουσίου Περιφέρειας Αττικής παρουσίασε το πολυμεσικό υλικό (video), το οποίο δημιούργησε και επιμελήθηκε, με σκοπό να προβάλλει έργα ζωγραφικής μαθητών του 3ου Γυμνασίου Αργυρούπολης. Τα έργα, (τα οποία και παρουσιάσθηκαν σε ξεχωριστή ενότητα σΆ αυτή τη γιορτή λήξης του προγράμματος), αποτέλεσαν μία καλλιτεχνική απεικόνιση των μαθητών σχετικά με διάφορες θεματικές ενότητες του εθελοντισμού, όπως η προστασία των δασών και των ζώων, η παγκόσμια προσπάθεια για ειρήνη, η καταπολέμηση των ανισοτήτων, η εθελοντική αιμοδοσία κλπ. Επίσης, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το 3ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης, η UNESCO Αμαρουσίου οργάνωσε συνέντευξη με τους μαθητές, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα “Πιστεύουμε στον Εθελοντισμό”. Η συνέντευξη αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και προβλήθηκε στη γιορτή της 12ης Μαΐου 2017, στην οποία παρακολουθήσαμε τους ίδιους τους μαθητές να μιλούν για την εμπειρία του εθελοντισμού και να ζωγραφίζουν, τελικά, τον εθελοντισμό με τα δικά τους χρώματα. Το 3ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης παρουσίασε με κέφι και ενθουσιασμό διάφορα θεατρικά και μουσικά δρώμενα με θέμα τον εθελοντισμό, ενώ η εκδήλωση πλαισιώθηκε από χορευτικό δρώμενο με τη συμμετοχή των μαθητών του Γυμνασίου.

 Το μήνα αυτό διοργανώθηκε και 2ο σεμινάριο με θέμα: «Εκπαίδευση στη Διεκδικητική Συμπεριφορά». Η εκπαίδευση στη διεκδικητική συμπεριφορά είναι αρκετά δημοφιλής στις ψυχοεκπαιδευτικές ομάδες ενδυνάμωσης και σε προγράμματα προσωπικής ανάπτυξης στην εφαρμοσμένη ψυχολογία. Ιστορικά συνδέεται με το κίνημα για την επίτευξη της ισότητας των γυναικών τη δεκαετία του 1970 στις Η.Π.Α. Από τότε έχει εφαρμοστεί είτε μεμονωμένα είτε ενταγμένο σε ένα συνολικό πρόγραμμα στήριξης και ενδυνάμωσης ατόμων, ομάδων και οργανισμών με στόχο: την προάσπιση των ατομικών ή συλλογικών δικαιωμάτων, την ειρηνική επίλυση συγκρούσεων, την επίτευξη ατομικών ή ομαδικών στόχων, τη βελτίωση της ηγεσίας, την πρόληψη διακρίσεων και την καλλιέργεια επικοινωνιακών δεξιοτήτων.

Ιούνιος 2017

 Ο Όμιλος για την UNESCO Δήμου Αμαρουσίου Περιφέρειας Αττικής συνεχίζοντας για το έτος 2017 τις εκδηλώσεις με άξονα το βιβλίο, την ποίηση και τη λογοτεχνία παρουσίασε, σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΠΝΟΗ στις 7 Ιουνίου 2017 το συγγραφέα και ποιητή Αλέξανδρο Δαμουλιάνο. Ο συγγραφέας παρουσίασε το νέο του βιβλίο με τίτλο: «ΤΑ ΕΠΤΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ», ένα αλληγορικό παραμύθι με θέμα την αιώνια μάχη Ελευθερίας και Αλήθειας. Την εκδήλωση, που τίμησε πλήθος κόσμου ξεκίνησε με ένα σύντομο χαιρετισμό της η κ. Ιωάννα Παπανικολάου - Πουσπουρίκα Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Αμαρουσίου, η οποία υπερθεμάτισε της σπουδαιότητας αλλά και της τιμής του Ομίλου να παρουσιάσει το βιβλίο του κ. Αλέξανδρου Δαμουλιάνου. Την παρουσίαση του βιβλίου άνοιξε η ομιλία του κ. ¶δωνι Γεωργιάδη, Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος τόνισε την ιδιαιτερότητα του βιβλίου αυτού, όσον αφορά στην καινοτομία του στο να συνδυάζει το ποίημα με το παραμύθι με μοναδικό τρόπο. Παράλληλα, ανέγνωσε αποσπάσματα από το βιβλίο, το οποίο, όπως είπε “διαβάζεται απνευστί”. Η κ. Κάρμεν Ρουγγέρη, γνωστή σε όλους μας ως «Κάρμεν των παιδιών» παρουσίασε συνοπτικά την υπόθεση του βιβλίου, περιγράφοντας με το μοναδικό προσωπικό της τόνο την απαραίτητη παραμυθένια διάσταση του βιβλίου, τόσο στην υπόθεση, όσο και στους χαρακτήρες, που την απαρτίζουν. Ο κ. Γιώργος Μαρκόπουλος – ποιητής - ξεκίνησε την εισήγησή του, συσχετίζοντας το έργο του συγγραφέα με τις παρατηρήσεις-επισημάνσεις του λαογράφου, πανεπιστημιακού και ακαδημαϊκού Γεωργίου Μέγα σχετικά με την έννοια του παραμυθιού, καταλήγοντας πως «το λογοτεχνικό αριστούργημα του Αλέξανδρου Δαμουλιάνου σε παίρνει από το χέρι και μέσα από μία «αρμονία ονείρων» σε ξανακάνει παιδί, χωρίς ποτέ να παύεις να είσαι μεγάλος». Ο κ. Θανάσης Νιάρχος, Συγγραφέας - Ποιητής μνημονεύοντας τον Ζακ Μαριτέν, μία «Εράσμια», όπως τη χαρακτήρισε μορφή των Ευρωπαϊκών γραμμάτων, σχολίασε-μέσω των προσωπικών καταθέσεων του Φιλοσόφου αυτού - το συγγραφέα και τον ποιητικό - ζωγραφικό του λόγο, όπως τον χαρακτήρισε. Ο κ. Νιάρχος έκλεισε το λόγο του, αναφέροντας, πως «οποιοδήποτε αφήγημα-λογοτεχνικό είδος δεν μπορεί να ταξιδέψει στο χρόνο, εάν δεν διαθέτει το χάρισμα της γοητείας, κάτι που το έργο «Τα επτά βασίλεια της ελευθερίας» το κατορθώνει με το παραπάνω μέσα από την περίτεχνη σπουδή των λέξεων του συγγραφέα, που το δημιούργησε». Ο κύκλος των εισηγήσεων-παρουσιάσεων του βιβλίου έκλεισε με τον κ. Θεόδωρο Ρουσόπουλο, Καθηγητή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Κύπρου και Πρώην Υπουργό Επικρατείας, ο οποίος παράλληλα, συντόνισε μοναδικά την παρουσίαση του βιβλίου.

 Στις 23 Ιουνίου 2017 ο Όμιλος παρουσίασε νέο σεμινάριο αυτή τη φορά με θέμα «Τα θετικά συναισθήματα και η τέχνη του Απολαμβάνειν». Στο σεμινάριο η εισηγήτρια Κα Σωτηροπούλου αναφέρθηκε στα θετικά συναισθήματα και στα οφέλη της βίωσης των θετικών συναισθημάτων. Στους εκπαιδευόμενους συστήθηκε η έννοια του απολαμβάνειν, οι τρόποι απόλαυσης της θετικής εμπειρίας ενώ προτάθηκαν δραστηριότητες για καλλιέργεια της τέχνης του απολαμβάνειν.

Οκτώβριος 2017

 Στις 23 Οκτωβρίου 2017 οργανώνεται νέο σεμινάριο συμβουλευτικής με τίτλο: «Μαθησιακές δυσκολίες-Μύθοι & πραγματικότητα», διάρκειας δύο ωρών. Σκοπός του σεμιναρίου ήταν να κάνει μία εισαγωγή στις Μαθησιακές Δυσκολίες παρουσιάζοντας γνώσεις σχετικά με τον ορισμό και τα χαρακτηριστικά των μαθητών με Μαθησιακές Δυσκολίες και να γίνει αναφορά στους «Μύθους» και την ανασκευή τους δίνοντας έμφαση στο ρόλο της οικογένειας και στην ανάδειξη τρόπων υποστήριξής της.

Δεκέμβριος 2017

 Ο Όμιλος για την UNESCO Δήμου Αμαρουσίου Περιφέρειας Αττικής και το Κέντρο Ευρωπαϊκών Εκδόσεων Χάρη Πάτση παρουσίασαν την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 στις 11:30 π.μ το φιλοσοφικό Έργο του ποιητή, στοχαστή και συγγραφέα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΕΩΡΓΑΤΟΥ με τίτλο «ΠΝΕΥΜΑ ΑΥΤΟΡΡΥΤΟ». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών στην Αθήνα. Στην εκδήλωση-(η οποία πλαισιώθηκε από την παρουσία πλήθους κόσμου)- απηύθυνε χαιρετισμό η κυρία Ιωάννα Παπανικολάου- Πουσπουρίκα, Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Δήμου Αμαρουσίου Περιφέρειας Αττικής και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων & Κέντρων UNESCO. Η Πρόεδρος του Ομίλου τόνισε πως ο συγγραφέας δεν επιλέγει το ρόλο του θεατή στο συγκεκριμένο του έργο αλλά του συμμετέχοντα κριτή, ενώ κατέληξε πως ορίζουσα σε όλα τα έργα του ποιητή Γεωργάτου είναι η Αγάπη, η αισιοδοξία και το φως που πηγάζει από αυτή. Για το βιβλίο μίλησαν επίσης οι: Κώστας Καρούσος, Πρόεδρος ΕΕΛ, Λογοτέχνης-Δοκιμιογράφος-Εικαστικός και Σοφία Μωραΐτη, Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών και Συγγραφέας- Μεταφράστρια, οι οποίοι με τη σειρά τους εξήραν τις αρετές του έργου του ποιητή Γεωργάτου, τονίζοντας ο καθένας από τη δική του σκοπιά τα σημεία που διέκριναν στο σύνολο του έργου του. Ο Γαβρίλης Ιστικόπουλος, ως Ποιητής -Στοχαστής έδωσε για ακόμα μία φορά το δικό του ξεχωριστό και ιδιαίτερο τόνο στην εκδήλωση με τις οξυδερκείς και πετυχημένες παρεμβάσεις του. Η Γεωργία Παπαευθυμίου, Δικηγόρος Αθηνών διάβασε κείμενα μέσα από το έργο του συγγραφέα, ενώ η μεγάλη έκπληξη της εκδήλωσης ήταν η παρουσία 2 νέων καλλιτεχνών της Luisa Eldivina (Διεθνούς φήμης Σοπράνο και συνθέτριας) και του Θοδωρή Φοινίδη (Συνθέτη-μουσικού), οι οποίοι ερμηνεύοντας έργα μεγάλων Ελλήνων συνθετών συνόδεψαν μυσταγωγικά ένα ούτως ή άλλως ξεχωριστό πολιτιστικό- πνευματικό Αθηναϊκό πρωινό.

 Μία από τις ωραιότερες εκδηλώσεις, που αφορούν στον εθελοντισμό και την ευαισθητοποίηση γύρω από αυτόν, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, όσοι βρέθηκαν την Κυριακή 17/12/2017 στις 12:00 το μεσημέρι στην Αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών στην Αθήνα. Διακεκριμένοι λογοτέχνες, άνθρωποι, που διακρίθηκαν για το εθελοντικό τους έργο καθώς και πολίτες, που διαβλέπουν στις εθελοντικές πράξεις την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, έδωσαν ένα δυναμικό παρόν σε μία εκδήλωση, που οργανώθηκε από τον Όμιλο UNESCO Αμαρουσίου με θέμα την απονομή βραβείων του Πανελλήνιου Ποιητικού διαγωνισμού Νέων, (ο οποίος προκηρύχθηκε από τον ίδιο στις αρχές του έτους αυτού). Η εκδήλωση, η οποία διακρίθηκε για τον παλμό και την παρουσία νέων ανθρώπων, ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό της Προέδρου της UNESCO Αμαρουσίου κ. Ιωάννας Παπανικολάου-Πουσπουρίκα, η οποία ευσύνοπτα τόνισε ότι “η κοινωνία μπορεί ενωμένη και αλληλοβοηθούμενη να προοδεύσει, όσο δεν μπορεί κανείς να φανταστεί, ιδιαίτερα, εάν οι νέοι, ως η κινητήριος δύναμη της κοινωνίας μας, πιστεύουν στον εθελοντισμό και μάλιστα πράττουν εθελοντικά. Χαιρετισμό, επίσης, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών κ. Κώστας Καρούσος. Πρώτη από τους προσκεκλημένους μίλησε η κ. Σοφία Τζιτζίκου, Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNICEF, που έχει διακριθεί για την προσφορά και το εθελοντικό της έργο. Ο κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, ως Πρόεδρος του συλλόγου “Το Χαμόγελο του Παιδιού” έδωσε μέσα από την προσωπική του εμπειρία μία ξεχωριστή κατάθεση ψυχής για τα οφέλη και τη δυναμική του εθελοντισμού, τονίζοντας την ανάγκη διάκρισης του να είναι κάποιος συνειδητοποιημένος-αντί μόνο ευαισθητοποιημένος- σε θέματα προσφοράς και αλληλεγγύης. Η Πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή εκπροσώπησε την “Κιβωτό του κόσμου”, ενώ, η κ. Ελένη Κοτίνη-Τσιάλτα, Συγγραφέας-Μεταφράστρια και Πρών Πρόεδρος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς, χρησιμοποιώντας το στίχο “έχε το νου σου στο παιδί, γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα”, σκιαγράφησε την εκδήλωση με το δικό της τρόπο. Ο κ. Γαβρίλης Ιστικόπουλος, Ποιητής, Στοχαστής και Μέλος της ΕΕΛ εντυπωσίασε το κοινό μέσα από τον ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακά λόγο του. Ο κ. Κωνσταντίνος Γεωργάτος, Ποιητής, Στοχαστής και Συγγραφέας συμπύκνωσε το πνεύμα της εκδήλωσης στο “να ενωθεί σΆ ένα δυνατό πνευματικό χειροκρότημα όλη η ομορφιά της χώρας μας”. Στη συνέχεια ακολούθησαν οι απονομές και οι τιμητικές διακρίσεις στους βραβευθέντες μαθητές, που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο διαγωνισμό.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να δοθεί στην πάγια τακτική της unesco να αναρτά άρθρα και απόψεις της Προέδρου του Ομίλου για την UNESCO Αμαρουσίου Ιωάννας Παπανικολάου-Πουσπουρίκα με θέμα τον εορτασμό των παγκόσμιων και διεθνών ημερών της παγκόσμιας οργάνωσης UNESCO και του Ο.Η.Ε.Συγκεκριμένα, για το έτος 2017 αναρτήθηκαν άρθρα για τις ακόλουθες διεθνείς/παγκόσμιες ημέρες σε φθίνουσα ημερολογιακή κατάταξη ανά θεματική ενότητα:

 5η Δεκεμβρίου - Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού
 3η Δεκεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
 25η Νοεμβρίου - Παγκόσμια ημέρα κατά της βίας εναντίον των γυναικών
 20 Νοεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού
 16 Νοεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας
 16η Νοεμβρίου - Διεθνής ημέρα ανεκτικότητας
 10η Νοεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Επιστήμης για την Ειρήνη και την Ανάπτυξη
 2 Νοεμβρίου Διεθνής ημέρα κατά της ατιμωρησίας των εγκλημάτων εναντίον δημοσιογράφων
 27η Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Οπτικοακουστικής Κληρονομιάς
 24 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Ηνωμένων Εθνών
 17 Οκτωβρίου - Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της φτώχειας
 13 Οκτωβρίου - Διεθνής Ημέρα για τη μείωση των φυσικών καταστροφών
 11 Οκτωβρίου - Διεθνής Ημέρα Κοριτσιού
 5η Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών
 1 Οκτωβρίου - Παγκόσμια ημέρα 3ης ηλικίας  28 Σεπτεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας  28 Σεπτεμβρίου - Διεθνής Ημέρα για την Παγκόσμια Πρόσβαση στην Πληροφορία
 27 Σεπτεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού
 21 Σεπτεμβρίου - Διεθνής Ημέρα Ειρήνης
 15 Σεπτεμβρίου - Διεθνής ημέρα Δημοκρατίας
 8 Σεπτεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα κατά του Αναλφαβητισμού
 21 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής  21 Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Ποικιλομορφίας για το Διάλογο και την Ανάπτυξη
 30 Απριλίου-Παγκόσμια ημέρα μουσικής Jazz
 26 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Πνευματικής Ιδιοκτησίας
 23 Απριλίου-Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Προστασίας Πνευματικών Δικαιωμάτων
 22 Απριλίου-Διεθνής Ημέρα της Μητέρας Γης
 22 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό
 21 Μαρτίου - Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων
 21 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης
 8 Μαρτίου- Διεθνής ημέρα των γυναικών
 6 Μαρτίου - Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας
 21 Φεβρουαρίου - Διεθνής Ημέρα Μητρικής Γλώσσας
 20 Φεβρουαρίου - Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης
 13 Φεβρουαρίου - Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου
 11 Φεβρουαρίου - Διεθνής Ημέρα για τις Γυναίκες και τα Κορίτσια στην Επιστήμη
 6 Φεβρουαρίου - ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΑΝΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

Για το έτος 2018 προγραμματίζονται
1. Όπως είναι φυσικό η συνέχιση των πολύ επιτυχημένων σεμιναρίων εκπαίδευσης-συμβουλευτικής και για το συγκεκριμένο έτος. Για αρχή προβλέπεται η υλοποίηση του σεμιναρίου με θέμα «Ειδική Μαθησιακή Δυσκολία – Δυσλεξία στις 28/01/2018, ενώ θα ακολουθήσουν πολλά ακόμα με άλλες θεματικές ενότητες. Τα συγκεκριμένα σεμινάρια πραγματοποιούνται ανά μήνα στις εγκαταστάσεις του Ομίλου μας.

2. Θα οργανωθούν εκθέσεις ζωγραφικής με έμφαση στους καταστατικούς στόχους του Ομίλου μας όπως ο πολιτισμός, η επιστήμη, η εκπαίδευση, τα ανθρώπινα δικαιώματα, κ.λπ.

3. Θα εκδοθεί το Νέο τεύχος της περιοδικής μας έκδοσης «Η εφημερίδα των νέων μας».

4. Κατά τα τέλη της χρονιάς προβλέπεται η υλοποίηση ενός συνεδρίου με θέμα τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

5. Ακόμη προβλέπεται μία νέα σειρά από παρουσιάσεις βιβλίων διαφορετικών θεματικών ενοτήτων και λογοτεχνικού ενδιαφέροντος.

6. Οι ανωτέρω αναφερόμενες δράσεις αποτελούν μόνο ένα μέρος αυτών που πραγματοποιούνται καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Αξίζει να σημειωθεί, εδώ, πως σΆ όλες τις εκδηλώσεις που οργανώνονται από τον Όμιλό μας, εκτός του ότι μοιράζεται πλούσιο έντυπο εκπαιδευτικό υλικό, αυτό συνδυάζεται με την παραγωγή και τη δημιουργία αντίστοιχου πολυμεσικού υλικού (μεταφράσεις, μεταγλωττίσεις, επεξεργασία εικόνας ήχου, κ.λπ.) από τους συντελεστές των εκδηλώσεων.

Ιωάννα Παπανικολάου-Πουσπουρίκα
Πρόεδρος
< Προηγ.   Επόμ. >
© 2004-2018 Όμιλος UNESCO Δήμου Αμαρουσίου Περιφέρειας Αττικής